La caiguda del rei – concert violí elèctric de l'ADELE MADAU al monestir de Sant Llorenç. by Joan Horrit

Excel·lent i sorprenent concert de l’Adele Madau amb els seu violí elèctric i els seus objectes amplificats al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà.
I per si us ha agradat o us l’heu perdut, tornarà el dia 21 de juliol de 2019 a les 19h a la Torre de l’Amo de Viladominu Nou amb l’espectacle The Soul of objects, dintre del Festival Càpsula Colònia Oberta.

Civitas Cultura Juny. Activitats cada setmana al monestir de Sant Llorenç. Continua l’any Brossa a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. by Joan Horrit

Durant tot el mes de juny continuem amb la programació habitual amb activitats cada dissabte a les 19h, i comencen tots els diumenges al migdia els vermuts musicals al monestir, i e l 29 juny engeguem al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà la Biennal Romànic del Berguedà, amb els ulls de Picasso, amb un excel·lent concert de la coral Cantiga. Un esdeveniment cultural de primer nivell per la comarca i Catalunya.
T’ho perdràs!
Angel Roset, Cia. Clown a la Clown, Adele Madau, Cocodril, Coral Ernest Cervera, Vermuts musicals, inauguració Biennal Romànic del Berguedà, Coral Cantiga.

Saltors, dos germans virtuosos a la guitarra! by Joan Horrit

Dues guitarres acústiques, atacant melodies amb ritmes
vibrants d’intensitats variables, des del furor a la tendresa, una peça rere l’altre, sense deixar-te respirar, han inundat la nau romànica del monestir per submergir-nos en un mar de sonoritats que exalten a la vegada que et pessiguen fibres d’emocions personals sovint poc conscients. Un parell de guitarres impactants en un capvespre memorable.
Concert en col·laboració amb el Mediterranean Guitar Festival.
www.mediterraneanguitarfestival.com

© Joan Horrit

La Capella Francesa de Barcelona dialoga amb el monestir de Sant Llorenç. by Joan Horrit

Durant tot el concert de la coral, les veus acompanyades per harmonium i el piano, a capella a vegades, s’han fusionat amb l’arquitectura carolíngia/romànica de Sant Llorenç i ens han transportat als espais del paradís, que els antics monjos cercaven com a vida plena i nosaltres, sigui quin siguin aquets espais, quan ens hi sentim, ens obrim a límits inconeguts d’una intensitat emocional inexplicable. Gràcies.

Pompeu Fabra al monestir de Sant Llorenç. by Joan Horrit

Pompeu Fabra: Jugada Mestra!
Excel·lent text, magnífica interpretació de l’Òscar Intente, espectacle indispensable per comprendre el català contemporani. Un capvespre saturat d’intel·ligència i emocions que tothom hauria de veure per comprendre com es forja aquesta nostra llengua que, a punt de perdre’s, el mestre amb una tenacitat i senzillesa entranyable, dialogant, la reinventà amb coratge en els temps de La Mancomunitat, que hauríem de tenir més present com a referencia ara que tot sembla excessivament gris.

© Joan Horrit

La pallassa Trafàlgar ens embadaleix i enamora a tots, petits i grans. Monestir de Sant Llorenç. Civitas Cultura. by Joan Horrit

La pallassa té dificultat per trobar les paraules adequades per explicar les emocions que sent. Quan ho intenta, comença a explicar històries que ha trobat, tot descobrint que sempre hi ha algú que t’ajuda a enfilar paraules i que t’acompanya quan són un garbuix.
Escoltar-la en família és un plaer.

© Joan Horrit

Mort a les cunetes: teatre de la memòria al monestir de Sant Llorenç by Joan Horrit

Esfereïdor relat de vuit joves republicans morts en una cuneta prop de Montserrat durant la guerra civil, explicades des dels anys de la repressió franquista espantosa. Un sol actor camaleònic, acompanyat per un acordionista, interpreta guàrdia civil, mestra falangista, amic dels afusellats,…
Un teatre pel mai més: un teatre per la democràcia.

Obertura del Festival de primavera Splendor al monestir de Sant Llorenç by Joan Horrit

Pasqua era la gran festa dels eremites i el monestir visigòtic que van fonamentar l’actual carolingi/romànic del segle X, on l’abat presidia la gran cerimònia de la resurrecció. El Concert de Pasqua que inaugura el Festival Splendor segueix aquesta tradició commemorativa lligada també al nou cicle resurrecional que és la primavera, amb senzillesa emocional.
El concert va anar presidit per una visita guiada a les exposicions de serigrafia, ceràmica, escultura, els 500 anys de Leonardo y les instal·lacions  creatives agosserades en l’entorn del monestir. Després, la Cobla La Mitja Lluna de Tarragona ens va entusiasmar amb un conjunt de peces sacres d’una intensitat i una frescor capaces de ressuscitar sentiments de empatia, llibertat i compromís comú per un món millor.
El monestir torna, cada cap de setmana, a ser un espai on la cultura és per la vida!

Presentació del Festival de Primavera Splendor al monestir de Sant Llorenç. by Joan Horrit

Avui dimecres hem presentat el festival que comença el proper dissabte al Monestir de Sant Llorenç amb quatre exposicions i unes instal·lacions al seu voltant molt creatives.
Dissabte dia 20 d’abril a les 18h, presentació de les mostres i a les 19h Concert de Pasqua amb la Cobla La Mitja Lluna de Tarragona amb obres sacres d’autors catalans.
El festival durarà fins a mig juny.
Un festival amb molta música!

©_Joan_Horrit_077_2.jpg

Inauguració de l’any Brossa a la Torre de l’Amo by Joan Horrit

La Torre per les Arts Intenses a Viladomiu Nou, ahir Diumenge de Rams a la tarda, va presentar, de la ma de Civitas Cultura, el poeta visual i el crític antifeixista amb força: la mostra de l’obra del mestre massa oblidat, entroncava amb poemes objectuals que inundaven la casa de Cesc Serrat, les exposicions de set dones amb mirades actuals sobre el fet se ser-ho avui conscientment o les fotografies de Joan Horrit sobre l’arquitectura a Barcelona en els temps dels Viladomiu.
L’espectacle Poemes de Revolta, de Joan Brossa, ens va descobrir el poeta emprenyat i enfrontat visceralment amb l’espant del franquisme.
Finalment les tres plantes de la torre van mostrar les magnífiques possibilitats per convertir-se en un espai d’arts territorialitzades, lluny de les modes i els estereotips d’aquest tipus d’espais que a la Barcelona del glamur s’adrecen massa sovint només a públics esnobs: a la torre les arts teixeixen vida de futurs amb la gent!

© Joan Horrit

Civitas Cultura presenta l’Any Joan Brossa al Berguedà – Torre de l’Amo by Joan Horrit

La Torre de l’Amo per les Arts a la Colònia Viladomiu Nou, Gironella, la dediquem durant el 2019 a presentar i celebrar al Berguedà el poeta que actualment encara te tanta força com en el seu temps!
Lluís Vall, regidor de cultura de Gironella, va fer-ne la presentació molt motivat, celebrant que la torre assumís reptes a nivell de país per fer-los present al Berguedà i els produís artesanalment, amb alta creativitat, sota el mestratge de Brossa. Toni Puig, coordinador de l’associació Civitas Cultura, va manifestar la voluntat de l’associació per fer de a torre un espai de diàleg i relacions entre arts i ciutadans, expressant que el mestre ha inspirat a molts dels que formem par de l’equip de gestió.