Obertura del Festival de primavera Splendor al monestir de Sant Llorenç / by Joan Horrit

Pasqua era la gran festa dels eremites i el monestir visigòtic que van fonamentar l’actual carolingi/romànic del segle X, on l’abat presidia la gran cerimònia de la resurrecció. El Concert de Pasqua que inaugura el Festival Splendor segueix aquesta tradició commemorativa lligada també al nou cicle resurrecional que és la primavera, amb senzillesa emocional.
El concert va anar presidit per una visita guiada a les exposicions de serigrafia, ceràmica, escultura, els 500 anys de Leonardo y les instal·lacions  creatives agosserades en l’entorn del monestir. Després, la Cobla La Mitja Lluna de Tarragona ens va entusiasmar amb un conjunt de peces sacres d’una intensitat i una frescor capaces de ressuscitar sentiments de empatia, llibertat i compromís comú per un món millor.
El monestir torna, cada cap de setmana, a ser un espai on la cultura és per la vida!