Civitas Cultura està a punt de tancar la programació del festival de primavera Splendor i de l’Any Brossa a la Torre de l’Amo. / by Joan Horrit

A les portes d’inaugurar les activitats tant del Monestir com de la Torre de l’Amo, us deixem unes imatges de les principals actuacions de la temporada passada. Teatre, dansa, pallassos, concert, exposicions, tallers... estem orgullosos de tot el que vàrem veure i fer  en els diferents escenaris.

A Sant Llorenç, des del 2017 hem programat cultura creativa i col·laborativa des de festivals estacionals que ja tenen el suport dels habitants del Berguedà i ara els obrirem a tot Catalunya.
Cada any presentem unes deu exposicions de pintura, fotografia o ceràmica de creatius de la comarca i el país, optant a vegades per mostrar reproduccions d’obres de grans mestres de les arts amb motiu dels seus aniversaris.
Tots els dissabtes a les 19h hi ha teatre, música, recitals...preferentment de petit format i molt relacionals. Al llarg de l’any fem unes 40 propostes. Un dissabte al mes fem espectacle familiar. I durant els mesos d’estiu, al claustre i a la plaça del monestir, al migdia fem uns dotze vermuts musicals amb músics de la comarca. 
Durant el curs escolar oferim tallers per a escoles entorn el romànic.
I els caps de setmana, als matins, el monestir s’obra per a visites guiades.
Tot el que fem i proposem, troba en l’arquitectura romànica-contemporània del monestir, un marc únic que afegeix valor emocional a alló que ens presenten els creatius que comencen o que ja estan consolidats.

© Joan Horrit