Inauguració de l’any Brossa a la Torre de l’Amo / by Joan Horrit

La Torre per les Arts Intenses a Viladomiu Nou, ahir Diumenge de Rams a la tarda, va presentar, de la ma de Civitas Cultura, el poeta visual i el crític antifeixista amb força: la mostra de l’obra del mestre massa oblidat, entroncava amb poemes objectuals que inundaven la casa de Cesc Serrat, les exposicions de set dones amb mirades actuals sobre el fet se ser-ho avui conscientment o les fotografies de Joan Horrit sobre l’arquitectura a Barcelona en els temps dels Viladomiu.
L’espectacle Poemes de Revolta, de Joan Brossa, ens va descobrir el poeta emprenyat i enfrontat visceralment amb l’espant del franquisme.
Finalment les tres plantes de la torre van mostrar les magnífiques possibilitats per convertir-se en un espai d’arts territorialitzades, lluny de les modes i els estereotips d’aquest tipus d’espais que a la Barcelona del glamur s’adrecen massa sovint només a públics esnobs: a la torre les arts teixeixen vida de futurs amb la gent!

© Joan Horrit