Torre de l’Amo

torreamo.jpg

Any Joan Brossa, al llarg del 2019

Brossa és el poeta visual, el que crea a partir d’objectes de la vida quotidiana, el que en els temps durs del franquisme no va callar, el mestre de molts creatius del país, el ciutadà actiu i incansable...

La Torre de l’Amo s’uneix a la celebració de l’Any Brossa, coordinant-se amb la Fundació Brossa de Barcelona: durant tot l’any podreu veure a la torre instal·lacions supra/brossianes, exposicions inspirades en el mestre, reproduccions d’algunes de les seves obres... La narrativa Brossa dialogarà amb altres propostes expositives y propostes d’espectacles.

Opta pels objectes populars o lletres, empalmades amb les tendències de l’avantguarda europea. Crea poemes, intervencions urbanes, peces de teatre o guions de cine perquè res és el que sembla.

Amic de Tàpies i Miró...sempre antifeixista, crític punyent, màgic, detesta les barroeries polítiques, econòmiques, socials o culturals i està segur que la poesia fa pensar a la gent.

En uns temps que necessitem poesia quotidiana per la vida comú i personal, benvingut al Berguedà!

Brossa al Berguedà: una bona notícia!!!

Image0105 web.jpg

Obertura de l'any Brossa

Diumenge 14 d’abril
18h: inauguració exposicions

Festival d’estiu Càpsula Colònia oberta amb accents Brossa

Del 7 de juliol al 25 de d’agost

Cada diumenge a la tarda dels mesos de juliol i agost, a les 19h, la Torre de l’Amo obra la seva magnífica terrassa sobre el Llobregat o la sala de les grans recepcions per presentar petits espectacles de gran qualitat, proximitat i molts amb forta innovació.

© Joan Horrit

© Joan Horrit

Un festival per les tardes d’estiu amb una frescor de propostes que emocionen i a preus populars. No t´ho perdis: vine amb els teus!

Inauguració d’exposicions

EXPOSICIONS 
Dimenge 7 de juliol, 18:30h
Horari visita dissabtes, diumenges i festius, de 11 a 14 hores.
També es podran visitar abans i després dels espectacles.

Diumenges tarda, juliol i agost 19 hores

Diumenge 7 de juliol a 25 d’agost
19h


2-bn.jpg

Mirades de dones

Pintures de set dones que mostren la seva sensibilitat a través d’estils i propostes que van des del collage a l’abstracció.

1. Mercedes Bielsa: s’apropia, com a dona, d’imatges o catàlegs de moda per fer collage, presentant la figura de la dona com a subjecte i com a objecte.

2. Montse F. Esparrach: la seva pintura sorgeix de l’espontaneïtat pel gaudi: grans contrastos i textures fins al llindar de l’abstracció.

3. Esperança Deltell: amb mirada contemplativa explora territoris des de la matèria, el color i el collage per expressar les pròpies emocions: en cada obra hi deixa un fragment personal.

4. Rosa Viñas: desprèn una gran serenitat a la vegada que reflexiona sobre el poder de l’economia i la pobresa de tantes persones: no hem d’oblidar els abandonats.

5. Àngels González: imatges relacionades amb la dona i collages intensos sobre el sentiment de viure.

6. Marili Romero: iconoclasta, provocadora, feminista, compassiva, divertida, positiva, retrata l’ànima amb preguntes i respostes que il·luminen i sanen: no pot viure sense crear.

7. Julia S. Monteis: Sensacions rebudes en la quotidianitat, en els viatges, atracció pels desgastats, per les textures, per les pàtines de la història: les treballa lentament fins a l’abstracció


Llums en la nit

Arquitectura de Barcelona en el temps dels Viladomiu
Joan Horrit, fotògraf

© Joan Horrit

© Joan Horrit

Els Viladomiu construïen  i dirigien la colònia però vivien a Barcelona, formant part de la societat civil burgesa que va edificar espais que encara avui ens fascinen.
La mirada del fotògraf ens els presenta des d’enfocs sorprenents.


Poemes visuals


Cesc Serrat

maxresdefault.jpg

Obres últimes d’una poètica altament gràfica i sensible amb moltes variants de textures i propostes.

Escala, balcó, casa del l’amo...presenten sorpreses brossianes.


Reproducció de poemes visuals

Image0103.jpg

Petita i exemplar col·lacció d’obres del mestre.


El seu poema La Humanitat

Image0094.jpg

Poema de Joan Brossa convertit en un conte per nens i nenes.


Novela

Brossa i Tàpies de bracet editant un llibre que contrasta temps franquistes i temps d’avantguardesFESTIVAL D’ESTIU CÀPSULA COLÒNIA OBERTA AMB ACCENTS BROSSA

Espectacles diumenges tarda

7, 14, 21 i 28 de juliol i 4, 11 i 25 d’agost


Concert d’òpera
Amor Fino

7 de juliol a les 19h

AmorFino_foto r2.jpg

Grup d’òpera format als millors conservatoris de Rússia, presenten obres clàssiques internacionals: música, especialment de grans àries d’òpera, que arriben al cor i l’emocionen intensament. Tarda de somni!


Garón, concert
Joxean Orbegozo

14 de juliol a les 19h

Garón Concierto-2_R.jpg

Amb el nom de Maria Garón es presenta l'univers de Joxean Orbegozo, guardonat com el millor actor revelació de teatre musical pels Premis Nacionals de Teatre Nacional.
Ara presenta GARÓN, disc homònim ple de hit's poètics i sincers.
Una exquisida proposta musical arrelada en excel·lents melodies Rock-Folk d'autor. El directe és un autèntic show escrit per a l'ocasió, un espectacle emocionant, fresc i únic, pren el pols i tempo adequat a les cançons, amanint amb aquest humor tan marca de la casa que fa les delícies del públic. Un magnífic cantautor que ve d’Euskadi.


Concert violí elèctric
Soul of objects

Adele Madau
21 de juliol a les 19h

foto coltello_R.jpg

Una música italiana que després realitzar varies gires internacionals ara la tenim a la Torre amb una performance-concert.
El concert es compon d'una suite de diversos temes on es desenvolupen les possibilitats sonores d'alguns objectes d'ús quotidià amplificats i la seva interacció amb el violí elèctric.
Violí elèctric, loops i objectes amplificats, com tisores o raspalls.
Ens va sorpendre en el Festival Splendor de primavera al monestir de Sant Llorenç. Ara torna amb un altre espectacle més contundent.
Si te la vares perdre o vols repetir ara en tens la oportunitat!
Avantguardista imperdible.


Concert
White Boy White & Two Rock

Richard "White Boy" White - guitarra, banjo i veu, J.J. White - guitarra i veu, i Noemie Delavennat - arpa i veu
28 de juliol a les 19h

jj trio with noemie_R.jpg

Aquest fantàstic trio ens ofereix blues, rock, croners amb serrells de jazz swing i la chanson francesa. Trio internacional combina l’arpa, guitarra i banjo amb una frescor inesperada.
Dos californians fent blues de Nova Orleans!
El blues es sentimiment!


Música i interpretació
Seis Doncellas de Juan Ramón Jiménez

Silvia Nogales, guitarrista i Esther Acevedo, actriu
4 d’agost a les 19h

seisdoncellas_R.jpg

Aquest singular duo neix el 2014, fruit del projecte de recerca realitzat per la Silvia i que culmina en aquest cuidat i sensible espectacle. La delicadesa amb què està creat, així com l'exhaustiva tria que s'ha realitzat de les obres, per mostrar al Juan Ramón Jiménez més melòman, han fet que tant crítica com públic es rendeixin a aquesta proposta.
El projecte compta amb una llarga trajectòria, sent representat en festivals de prestigi de la música i la guitarra.
En col·laboració amb Mediterranean Guitar Festival.


Concert
Solos

Luis Tabuerca
11 d’agost a les 19h

LT_Solos_R.jpg

Solos és un concert de percussió que reuneix les característiques principals del treball creatiu de Lluís Tabuerca: l'ús de materials sonors no convencionals, la col·laboració amb altres artistes, un llenguatge escènic multidisciplinari i una exploració creativa de l'interstici musical que s'estableix entre la composició i la improvisació.
Com a percussionista solista internacional, ha actuat en sales i auditoris d'Europa, Àfrica i Amèrica.
Luis Tabuerca és co-fundador i director artístic del Festival Internacional de Música Experimental (FAT).


Exposició

ENRIC DE SANTOS, FOTÒGRAF DE LA NATURALESA

7 juliol, 18:30h

© Enric de Santos

© Enric de Santos

És un dels millors fotògraf d’aquest àmbit. Fa classes a l’IDEP de Barcelona, va promoure FOTO-FAD, autor de llibres, ha participat en més de cent exposicions de fotografia al país, a Llatinoamérica, Estats Units i Japó, publica en revistes...
Ara a la Torre es presenta amb una exposició organitzada i facilitada per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.


Exposició

L'imaginari Brossià - Alumnes de l'Escola IPSI

7 juliol, 18:30h

L’imaginari Brossià va inspirar els alumnes de l’Escola IPSI per engalanar-la el dia de la seva festa més assenyalada: la diada de Sant Jordi.
Però... què va ser realment? Una decoració? O una exposició? 

L’Escola IPSI està ubicada a l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona.
És una escola catalana i laica que va ser fundada l’any 1962.


Les exposicions també es podran visitar abans i després dels espectacles els diumenges a la tarda.
Seguiran obertes fins a final d’any.


CLOENDA DE L'ANY JOAN BROSSA

Espectacle sobre el poeta.
20 d’octubre a les 19h