Torre de l’Amo

©

Any Joan Brossa, al llarg del 2019

Brossa és el poeta visual, el que crea a partir d’objectes de la vida quotidiana, el que en els temps durs del franquisme no va callar, el mestre de molts creatius del país, el ciutadà actiu i incansable...

La Torre de l’Amo s’uneix a la celebració de l’Any Brossa, coordinant-se amb la Fundació Brossa de Barcelona: durant tot l’any podreu veure a la torre instal·lacions supra/brossianes, exposicions inspirades en el mestre, reproduccions d’algunes de les seves obres... La narrativa Brossa dialogarà amb altres propostes expositives y propostes d’espectacles.

Opta pels objectes populars o lletres, empalmades amb les tendències de l’avantguarda europea. Crea poemes, intervencions urbanes, peces de teatre o guions de cine perquè res és el que sembla.

Amic de Tàpies i Miró...sempre antifeixista, crític punyent, màgic, detesta les barroeries polítiques, econòmiques, socials o culturals i està segur que la poesia fa pensar a la gent.

En uns temps que necessitem poesia quotidiana per la vida comú i personal, benvingut al Berguedà!

Brossa al Berguedà: una bona notícia!!!

Últimes exposicions de l'any Brossa


Espectacles


Concert de Nadal
Pau Valls

22 de desembre, 18:00 hores

Pau Valls és un violoncel·lista català, ha actuat a diversos escenaris del país, inclòs l’auditori de Barcelona, l’auditori Axa o l’auditori del Conservatori Municipal (CMMB). Ha ocupat la plaça solista de l’orquestra simfònica de l’ESMUC  i de l’orquestra simfònica del Conservatori. Actualment fa col·laboracions amb la JOIC (Jove Orquestra Intercomarcal de Catalunya) i diversos grups de música de cambra, entre els quals s’hi compta el trio Vinyes.
Ha rebut classes de violoncel·listes de primer nivell.

En Pau interpretarà la cinquena suite de Bach, la suite més fosca i dramàtica de les sis que el compositor alemany va escriure per a violoncel. Consta de sis danses: un preludi i fuga, una allemande, de ritmes binaris i tarannà tranquil, una courante, més moguda, una sarabanda, tres petites gavotes que formen una única dansa, i finalment una giga, dansa ràpida de compàs ternari. La sarabanda de la cinquena suite és considera una de les peces més belles mai escrites pel violoncel. Entre altres raons, és coneguda perquè Bergman la va usar com a banda sonora del film “Gritos y Susurros”.

Després en Pau interpretarà una composició pròpia, que constarà d’elements improvitzatoris i elements més estàtics. I per finalitzar el concert oferirà una suite per a violoncel sol de Gaspar Cassadó, un reconegut violoncel·lista català de principis del segle passat amic de Pau Casals. La suite consta de tres moviments o danses: un preludi fantasia, amb unes melodies màgicament fluides, una sardana, i finalment un intermezzo i dansa final.


Llums en la nit

Arquitectura de Barcelona en el temps dels Viladomiu
Joan Horrit, fotògraf

© Joan Horrit

© Joan Horrit

Els Viladomiu construïen  i dirigien la colònia però vivien a Barcelona, formant part de la societat civil burgesa que va edificar espais que encara avui ens fascinen.
La mirada del fotògraf ens els presenta des d’enfocs sorprenents.


Poemes visuals


Cesc Serrat

maxresdefault.jpg

Obres últimes d’una poètica altament gràfica i sensible amb moltes variants de textures i propostes.

Escala, balcó, casa del l’amo...presenten sorpreses brossianes.


Reproducció de poemes visuals

Image0103.jpg

Petita i exemplar col·lecció d’obres del mestre.


El seu poema La Humanitat

Image0094.jpg

Poema de Joan Brossa convertit en un conte per nens i nenes.


Novela

Brossa i Tàpies de bracet editant un llibre que contrasta temps franquistes i temps d’avantguardes


L'imaginari Brossià

ALUMNES DE L’ESCOLA IPSI

L’imaginari Brossià va inspirar els alumnes de l’Escola IPSI per engalanar-la el dia de la seva festa més assenyalada: la diada de Sant Jordi.
Però... què va ser realment? Una decoració? O una exposició? 

L’Escola IPSI està ubicada a l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona.
És una escola catalana i laica que va ser fundada l’any 1962.