Torre de l’Amo

©

Any Joan Brossa, al llarg del 2019

Brossa és el poeta visual, el que crea a partir d’objectes de la vida quotidiana, el que en els temps durs del franquisme no va callar, el mestre de molts creatius del país, el ciutadà actiu i incansable...

La Torre de l’Amo s’uneix a la celebració de l’Any Brossa, coordinant-se amb la Fundació Brossa de Barcelona: durant tot l’any podreu veure a la torre instal·lacions supra/brossianes, exposicions inspirades en el mestre, reproduccions d’algunes de les seves obres... La narrativa Brossa dialogarà amb altres propostes expositives y propostes d’espectacles.

Opta pels objectes populars o lletres, empalmades amb les tendències de l’avantguarda europea. Crea poemes, intervencions urbanes, peces de teatre o guions de cine perquè res és el que sembla.

Amic de Tàpies i Miró...sempre antifeixista, crític punyent, màgic, detesta les barroeries polítiques, econòmiques, socials o culturals i està segur que la poesia fa pensar a la gent.

En uns temps que necessitem poesia quotidiana per la vida comú i personal, benvingut al Berguedà!

Brossa al Berguedà: una bona notícia!!!

Image0105 web.jpg

Obertura de l'any Brossa

Diumenge 14 d’abril
18h: inauguració exposicions

Festival d’estiu Càpsula Colònia oberta amb accents Brossa

Del 7 de juliol al 25 de d’agost

Cada diumenge a la tarda dels mesos de juliol i agost, a les 19h, la Torre de l’Amo obra la seva magnífica terrassa sobre el Llobregat o la sala de les grans recepcions per presentar petits espectacles de gran qualitat, proximitat i molts amb forta innovació.

© Joan Horrit

© Joan Horrit

Un festival per les tardes d’estiu amb una frescor de propostes que emocionen i a preus populars. No t´ho perdis: vine amb els teus!

Inauguració d’exposicions

EXPOSICIONS 
Dimenge 7 de juliol, 18:00h
Horari visita dissabtes, diumenges i festius, de 11 a 14 hores.
També es podran visitar abans i després dels espectacles.

Diumenges tarda, juliol i agost 19 hores

Diumenge 7 de juliol a 25 d’agost
19h


Llums en la nit

Arquitectura de Barcelona en el temps dels Viladomiu
Joan Horrit, fotògraf

© Joan Horrit

© Joan Horrit

Els Viladomiu construïen  i dirigien la colònia però vivien a Barcelona, formant part de la societat civil burgesa que va edificar espais que encara avui ens fascinen.
La mirada del fotògraf ens els presenta des d’enfocs sorprenents.


Poemes visuals


Cesc Serrat

maxresdefault.jpg

Obres últimes d’una poètica altament gràfica i sensible amb moltes variants de textures i propostes.

Escala, balcó, casa del l’amo...presenten sorpreses brossianes.


Reproducció de poemes visuals

Image0103.jpg

Petita i exemplar col·lacció d’obres del mestre.


El seu poema La Humanitat

Image0094.jpg

Poema de Joan Brossa convertit en un conte per nens i nenes.


Novela

Brossa i Tàpies de bracet editant un llibre que contrasta temps franquistes i temps d’avantguardesFESTIVAL D’ESTIU CÀPSULA COLÒNIA OBERTA AMB ACCENTS BROSSA

ESPECTACLES DIUMENGES TARDA

7, 14, 21 i 28 de juliol i 4, 11 i 25 d’agost

Dansa
Pols

Us Back in Town
25 d’agost a les 19h

© Patty Rull

© Patty Rull

Una peça de dansa que es comparteix com una instal·lació viva en espais no convencionals, un viatge estètic tridimensional conformat per una escultura en moviment que genera formes i figures que conviden a la hipnosi del qui les mira i a la múltiple significació de les mateixes.
El treball de moviment està basat en la relació entre dos cossos que en creen un de sol. Partim del contacte per generar una qualitat densa i circular entre els dos cossos que ens permeti formar i deformar una massa interdependent que adopta diferents caràcters i obre l’imaginari a infinites possibilitats.


EXPOSICIONS DE FOTOGRAFIA

Pensat i Fet

ENRIC DE SANTOS
FOTÒGRAF DE LA NATURA

© Enric de Santos

© Enric de Santos

És un dels millors fotògrafs d’aquest àmbit. Fa classes a l’IDEP de Barcelona i a l’IEFC, va promoure FOTO-FAD, autor de llibres, ha participat en més de cent exposicions de fotografia al país, a Llatinoamèrica, Estats Units i Japó, publica en revistes...
Ara a la Torre es presenta amb una exposició organitzada i facilitada per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.


Primeres mirades

NOUSSAIR AL BACHIR EL ALAMI

© Noussair Al Bachir El Alami

© Noussair Al Bachir El Alami

Va néixer a Chefchaouen, Marroc, l'any 1999. Ha participat en diferents exposicions col·lectives a la seva ciutat d'origen, sent remarcable la del Festival Internacional de la Fotografia l’any 2017.
És membre de l'Associació Fotogràfica Chaouen Online.
Aquesta petita mostra del seu treball recull fotografies que l’autor va fer a l’edat de 12 anys. Enric de Santos a estat l’impulsor de la present exposició motivat per rescatar les primeres mirades d’un fotògraf que va conèixer als inicis de la seva vocació.
Enric de Santos imparteix xerrades itallers de fotografia al Marroc com a President de l’A.N.F.A.


Plasti(ficats)

MÍRIAM GARCIA

©  Míriam Garcia

© Míriam Garcia

Un projecte que neix de la necessitat de conscienciar sobre el greu problema de l’excés de residus plàstics que estan afectant el medi ambient actualment i, de retruc, a tots nosaltres.


De Cara. Llei mordassa i 40 anys de transició

ISIDRE GARCÍA PUNTÍ

©  Isidre García Puntí

© Isidre García Puntí

Inclou un recull de vint-i-un retrats de protagonistes afectats pels retalls de les llibertats i els drets. Els 40 anys de la Constitució, coincideixen amb l’aplicació de la Llei Mordassa promulgada el 2015, amb un evident deteriorament democràtic, i amb l’ascens de la ultradreta, i la visible pèrdua de llibertats . No hi són tots, però els que hi surten són un bon exponent d’aquest retrocés.


Lucy

JOAN BUGATELL

©  Joan Bugatell

© Joan Bugatell

La fotografia ha estat per a mi sempre una eina d'exploració i recerca, i és a partir d'aquesta inquietud que decideixo contactar amb el Konvent.Zero, després de veure el canvi que havia experimentat aquell entorn. Parlo amb una de les artistes residents, Ivana Ray Singh i acordem fer un seguiment de la seva activitat artística durant la residència al Konvent.


Exposicions de fotografia en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.


L'imaginari Brossià

ALUMNES DE L’ESCOLA IPSI

L’imaginari Brossià va inspirar els alumnes de l’Escola IPSI per engalanar-la el dia de la seva festa més assenyalada: la diada de Sant Jordi.
Però... què va ser realment? Una decoració? O una exposició? 

L’Escola IPSI està ubicada a l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona.
És una escola catalana i laica que va ser fundada l’any 1962.


Les exposicions també es podran visitar abans i després dels espectacles els diumenges a la tarda.
Seguiran obertes fins a final d’any.


CLOENDA DE L'ANY JOAN BROSSA

Espectacle sobre el poeta.
20 d’octubre a les 19h