Torre de l’Amo

torreamo.jpg

Any Joan Brossa, al llarg del 2019

Brossa és el poeta visual, el que crea a partir d’objectes de la vida quotidiana, el que en els temps durs del franquisme no va callar, el mestre de molts creatius del país, el ciutadà actiu i incansable...

La Torre de l’Amo s’uneix a la celebració de l’Any Brossa, coordinant-se amb la Fundació Brossa de Barcelona: durant tot l’any podreu veure a la torre instal·lacions supra/brossianes, exposicions inspirades en el mestre, reproduccions d’algunes de les seves obres... La narrativa Brossa dialogarà amb altres propostes expositives y propostes d’espectacles.

Opta pels objectes populars o lletres, empalmades amb les tendències de l’avantguarda europea. Crea poemes, intervencions urbanes, peces de teatre o guions de cine perquè res és el que sembla.

Amic de Tàpies i Miró...sempre antifeixista, crític punyent, màgic, detesta les barroeries polítiques, econòmiques, socials o culturals i està segur que la poesia fa pensar a la gent.

En uns temps que necessitem poesia quotidiana per la vida comú i personal, benvingut al Berguedà!

Brossa al Berguedà: una bona notícia!!!

Image0105 web.jpg

Obertura de l’any Brossa

Diumenge 14 d’abril
18h: inauguració exposicions

- Mirades de dona
- Llums en la nit
- Cesc Serrat: Poemes visual
Instal·lacions creatives

19h: concert
Brossa, poemes de revolta


2-bn.jpg

Mirades de dones


Pintures de set dones que mostren la seva sensibilitat a través d’estils i propostes que van des del collage a l’abstracció.

1. Mercedes Bielsa: s’apropia, com a dona, d’imatges o catàlegs de moda per fer collage, presentant la figura de la dona com a subjecte i com a objecte.

2. Montse F. Esparrach: la seva pintura sorgeix de l’espontaneïtat pel gaudi: grans contrastos i textures fins al llindar de l’abstracció.

3. Esperança Deltell: amb mirada contemplativa explora territoris des de la matèria, el color i el collage per expressar les pròpies emocions: en cada obra hi deixa un fragment personal.

4. Rosa Viñas: desprèn una gran serenitat a la vegada que reflexiona sobre el poder de l’economia i la pobresa de tantes persones: no hem d’oblidar els abandonats.

5. Àngels González: imatges relacionades amb la dona i collages intensos sobre el sentiment de viure.

6. Marili Romero: iconoclasta, provocadora, feminista, compassiva, divertida, positiva, retrata l’ànima amb preguntes i respostes que il·luminen i sanen: no pot viure sense crear.

7. Julia S. Monteis: Sensacions rebudes en la quotidianitat, en els viatges, atracció pels desgastats, per les textures, per les pàtines de la història: les treballa lentament fins a l’abstracció


Llums en la nit

Arquitectura de Barcelona en el temps dels Viladomiu
Joan Horrit, fotògraf

© Joan Horrit

© Joan Horrit

Els Viladomiu construïen  i dirigien la colònia però vivien a Barcelona, formant part de la societat civil burgesa que va edificar espais que encara avui ens fascinen.
La mirada del fotògraf ens els presenta des d’enfocs sorprenents.


Poemes visuals

Cesc Serrat

maxresdefault.jpg

Obres últimes d’una poètica altament gràfica i sensible amb moltes variants de textures i propostes.

Escala, balcó, casa del l’amo...presenten sorpreses brossianes.


Reproducció de poemes visuals

Image0103.jpg

Petita i exemplar col·lacció d’obres del mestre.


El seu poema La Humanitat

Image0094.jpg

Poema de Joan Brossa convertit en un conte per nens i nenes.


Novela

Brossa i Tàpies de bracet editant un llibre que contrasta temps franquistes i temps d’avantguardes


Concert
BROSSA, POEMES DE REVOLTA

Mónica Van Campen, Gemma Deusedas, Oriol Tramvia i Lluís-Anton Baulenas
14 d’abril 19 h

POEMES DE REVOLTA.jpg

Una proposta de recital poèticomusical de Lluís-Anton Baulenas a partir d'una selecció de poemes de l'Antologia de poemes de revolta (1943-1978) de Joan Brossa. Al costat del Brossa de la màgia, dels poemes visuals, de l'striptease,  hi ha tota la producció poètica basada en el seu compromís social i polític. És el Brossa més desconegut que expressa poèticament la indignació, la humiliació dels anys foscos del franquisme. Tracta sense pietat la hipocresia dels estaments bàsics del Règim franquista, venjatiu, amb l'Església al capdavant. Un Brossa irreverent, gens políticament correcte.FESTIVAL D’ESTIU CÀPSULA COLÒNIA OBERTA AMB ACCENTS BROSSA

Els diumenges a la tarda dels mesos de juliol i agost, a la terrassa de la Torre que dona sobre la fàbrica i el riu, espectacles de música, teatre... de proximitat, molt emocionals, que obren sensibilitats des de les arts més contemporànies.

7, 14, 21 i 28 de juliol i 4, 11, 25 i 29 d’agost


Exposició
ENRIC DE SANTOS, FOTÒGRAF DE LA NATURALESA

7 juliol, 18:30h

© Enric de Santos

© Enric de Santos

És un dels millors fotògrafes d’aquest àmbit. Fa classes a l’IDEP de Barcelona, va promoure FOTO-FAD, autor de llibres, ha participat en més de cent exposicions de fotografia al país, a Llatinoamérica, Estats Units i Japó, publica en revistes...
Ara a la Torre es presenta amb una exposició organitzada i facilitada per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.


Les exposicions també es podran visitar abans i després dels espectacles els diumenges a la tarda.
Seguiran obertes fins a final d’any.


CLOENDA DE L’ANY JOAN BROSSA

Espectacle sobre el poeta.
20 d’octubre a les 19h